Újabb 20 ponttal gyarapodott a Magyar lány kerékpáros csapat összesített pontszáma. Tolnai Zsanett 10., Móricz Dani 21. helyezet a BMX versenyben. Kedd 2.

Délután három órakor kezdődtek az edzések mind két csoport számára. Először a lányok kezdtek, majd a fiúk. Talán a pálya felett gyülekező esőfelhők miatt, de a tervezett idő előtt indultak a selejtező futamok. Tolnai Zsanett az időfutam eredmény alapján harmadiknak választhatott starthelyet. Mind a három selejtezőben a harmadik helyen végzett és bekerült a legjobb 16 versenyző közé. A középdöntőket megtekintette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke Thomas Bach. A futamok szünetében versenyzőkkel beszélgetett és elismerően nyilatkozott a rendezésről.

 

Móricz Dani nagyon bátran versenyzett. Keveset tudott erre a futamra készülni és nem meglepetés, hogy nem került a legjobb 16 versenyző közé. Ettől függetlenül néha kicsit vakmerően, de nagyon jól bicajozott. Mindenképpen dicsérendő a teljesítménye.

 

Három középdöntő futam következett. Tolnai Zsanett hatodikként választott a harmadik csoportban. Kolumbiai, Argentin, Olasz, Szlovák, Fehérorosz, Lengyel, és Algériai versenyzővel kellett a döntőbe jutásért küzdenie. Mind három futamát az ötödik helyen fejezte be, de sajnos ezzel az eredménnyel nem jutott tovább. A verseny után visszanéztük a videókat. Alapvetően jól rajtolt, viszont az első akadályon lelassult. A második szakaszon még megközelítette a negyedik helyen tekerő Ukrán kislányt, de megelőzni már nem tudta.

 

Tolnai 10., Móricz 21. helyen végzett az összesítésben.

 

A fiúknál MTB eliminator számban 25, időfutam versenyen 2, BMX-ben 0, a lányoknál MTB eliminator számban 50, BMX-ben 20, időfutamban 0 pontot szereztünk.

 

Összesítésben a fiúk 14., lányok 12. helyen állnak.

 

Holnap MTB cross country klasszikus számon állnak rajthoz a versenyzőink.