Út az Olimpiáig 2.

Elérkezett a gyerekkori álom: Radasics Vilmos 2002-ben rajthoz állhatott a világ legprofibb versenyzői között az Elit mezőnyben. Az első évben a selejtezőkből való továbbjutás is már nagy eredménynek számított, de 2003-ban a franciaországi Valletben megrendezett Európa bajnokságon a döntőig jutott, ahol a hetedik helyen végzett. Ez az eredmény volt az első magyar döntős helyezés az Elit kategóriában.

Összetettben 2002-ben 41., 2003-ban 27., 2004-ben 28. 2005-ben 30., 2006-ban 31. helyeken zárt. Ugyanebben az évben a soproni EB futamon a hihetetlenül lelkes hazai szurkolók előtt az ötödik helyet tudta megszerezni a döntőben. Talán ez a verseny jelentette számára a legnagyobb boldogságot, hisz hazai közönség előtt elérni egy kiugró eredményt, minden sportoló álma.

Közben olimpiai sportág lett a bmx cross! Ez óriásit lendített a sportágon, főleg a többi országban érezte meg a sportvezetés a sportágban rejlő lehetőséget. Idehaza is érezni lehetett a változást, de a körülmények meg sem közelítették a külföldi sportolók lehetőségeit. Csak néhány dolog, amiben ők előbbre járnak: A válogatott versenyzőknek nem hogy nem kerülnek semmibe a versenyekre utazás és a részvétel költségei, de még fizetést is kapnak, ami azt jelenti, hogy a nap 24 órájában csak a sportágukkal kell foglalkozniuk, a pályák ahol készülnek világszínvonalúak, a rajtgépek ami a legfontosabb kelléke a versenyeknek pedig a legkorszerűbbek. A versenyeken és edzéseken mögöttük áll egy egész stáb, orvos, gyúró, szerelő. Ha amerikai példát akarunk említeni akkor elég, ha utalunk a náluk felépített olimpiai pályára, ami tökéletes másolata a pekingi pályának, mellette a legjobban felszerelt edzőtermekkel és szálláslehetőséggel, konyhával. Itt készülhetett az amerikai válogatott. De hasonló körülményeket biztosítottak versenyzőiknek a hollandok, franciák, olaszok és még sorolhatnánk. Vilmosnak velük kellett felvenni a versenyt, amit részben a támogatóknak, részben a hazai edzéseknek, edzőknek, edzőtársaknak, a rengeteg versenynek és az akaraterőnek köszönhetően sikerült is és sok emlékezetes versenynek lehetett részese. Ebben az időszakban volt tagja egy holland szponzorált csapatnak a MeyBo-nak is.