Világkupa futam összefoglalás

Vasárnap már sokkal jobb idő volt. Néha sütött a nap és nem fújt olyan erősen a szél sem. A legjobb 64 közé került sportolóknak a verseny napja. Reménykedtem, hogy talán magyar versenyző is bekerül ebbe az elite mezőnybe, sajnos nem sikerült. Nagyon kitartóan dolgozott mindenki és igazán ki vagyunk éhezve a sikerre, de 2-3 másodpercet még gyorsulni kell.

 

 

A legjobb 64 között már nem szabad hibázni. Tulajdonképpen a döntőbe olyan versenyzők kerültek, akiktől ez elvárható. Meglepetés azonban a columbiai Carlos Ramirez, aki junior versenyzőként került a legjobb nyolc közé. A ranglista vezető Connor Fields kiesett a középdöntőben. Lumbresben együtt edzetünk Marc Wilellersel és Sam Willoughbyval és mentálisan, fizikálisan is 100% állapodban voltak. A döntőben az említett két versenyző győzelmére tippeltem. A világbajnok Joris Dauted versenyzése nem tűnt annyira meggyőzőnek.

 

A szombati időfutamot Connor nyerte, Strombergs és Van Gent előtt.

 

A vasárnapi döntők előtt mindenki az amerikai versenyzők győzelmére tippelt. Persze a BMX-ben minden előfordulhat, lévén gyors, technikás sportág.

 

Eredmények:

1 Maris STROMBERGS LAT, 2 Sam WILLOUGHBY AUS, 3 David HERMAN USA, 4 Carlos Alberto RAMIREZ YEPEZ COL, 5 Marc WILLERS NZL, 6 Twan VAN GENDT NED, 7 Quentin CALEYRON FRA, 8 Tory NYHAUG CAN